0743 فعالیت ۳۰۰۰ آمبولانس غیرقانونی در کشور خدمتی میلیاردی که رایگان

ایسنا/سمنان رئیس سازمان اورژانس کشور فعالیت آمبولانس های فرسوده با عمر بالا را غیرقانونی دانست و گفت: در حال حاضر افزون بر ۳۰۰۰ آمبولانس فرسوده در سطح کشور فعالیت دارند.


دکتر جعفر میعادفر امروز چهارشنبه ۳۰آذرماه در آیین افتتاح ساختمان جدید مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی شاهرود و بهره برداری از چند طرح عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به عمر بالای آمبولانس ها در این سازمان اظهار کرد: یکی از مشکلات و دغدغه‌های مهم اورژانس کشور فرسودگی آمبولانس‌ها است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید در این راستا با اختصاص بودجه‌ای ویژه در اعتبارات سال آینده به سازمان اورژانس کشور کمک کنند.


وی بر لزوم اختصاص درصدی از فروش سیگار به حوزه سلامت در بودجه‌ریزی سال ۱۴۰۲ تاکید و خاطرنشان کرد: با اختصاص این رقم از محل مالیات بر فروش سیگار می‌توان گام های مناسبی در حوزه سلامت در سطح کشور برداشت.


دکتر میعادفر با اشاره به اینکه ناوگان آمبولانس کشور ارتقا می‌یابد، افزود: توسعه اورژانس موتوری و تأمین نیروی انسانی نیز برای سال آینده در دستور کار است.


این مقام مسوول خواستار توجه بیشتر به حوزه زیرساختی در این بخش شد و با بیان اینکه بیش از سه هزار دستگاه آمبولانس با عمر بالای ۱۵ سال در کشور فعال است، گفت: استفاده از این تعداد آمبولانس قانونی نیست.


خدمتی میلیاردی که رایگان انجام می‌شود
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه از نظر حوادث ترافیکی به نسبت کشورهای دیگر وضعیت خوبی نداریم، ادامه داد: سالانه ۶۰۰ هزار نفر در حوادث ترافیکی جاده‌های درون و برون‌شهری مصدوم می‌شوند.


وی به همه‌گیری ویروس کرونا در سه سال اخیر پرداخت و با اشاره به کاهش تلفات جاده ای در دوران کرونا اظهار کرد: در این مدت به دلیل محدودیت‌های ترافیکی ضریبی از مرگ بر اثر تصادفات جاده‌ای کاهش یافت، اما با افزایش تردد در نیمه دوم سال گذشته، مرگ ناشی از تصادفات هشت درصد افزایش پیدا کرد.


دکتر میعادفر با بیان اینکه راه‌اندازی پایگاه‌های جاده‌ای اورژانس در ارایه خدمات بسیار تاثیرگذار است، تصریح کرد: انجام فوریت‌های پزشکی به موقع می‌تواند هزینه‌های دولت در حوزه سلامت را کاهش دهد.


راه‌اندازی اورژانس موتوری شاهرود تا پایان سال
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه ۵۱ ایستگاه هوایی در کشور وجود دارد، افزود: ۵۰ بالگرد و یک هواپیمای انتقال بیمار و همچنین انتقال اعضای پیوندی در کشور را انجام می‌دهند.


وی با بیان اینکه عملیات جراحی و انتقال یک قلب از مبدا تا محل پیوند عضو ،حدود یک میلیارد تومان هزینه به همراه دارد، اضافه کرد: این در حالی است که این انتقال توسط اورژانس هوایی به صورت رایگان انجام می‌شود.


دکتر میعادفر از راه‌اندازی اورژانس موتوری شاهرود تا پایان امسال خبر داد و گفت: همه تلاش ما بر این است که توسعه این اورژانس تا سال آینده اجرایی شود.

منبع خبر: خبر گزاری ایسنا

مطالب مرتبط